RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Cardi B eerste vrouwelijke rapper die diamanten status behaalt voor single

Written by on March 10, 2021

Cardi B eerste vrouwelijke rapper die diamanten status behaalt voor single

Cardi B heeft geschiedenis geschreven door de eerste vrouwelijke rapper te worden die een diamant-gecertificeerde single in Amerika ontving met haar hit Bodak Yellow.

Bodak Yellow, Cardi’s eerste nummer 1-single, lanceerde haar carrière in 2018 en werd al snel een van de meest succesvolle hiphopnummers aller tijden. Op dinsdag maakten functionarissen van de Recording Industry Association of America (RIAA) bekent welke prestatie nummer had geleverd.

“Felicitaties aan @iamcardi, de eerste vrouwelijke rapper die een enkele RIAA-prijs heeft gewonnen! #BodakYellow @AtlanticRecords,” tweette de organisatie.

Het nieuws kwam nadat Cardi had laten doorschemeren dat ze wachtte op een “gekke verrassing”, meldde ze in een video die ze op sociale media deelde.

“Ik heb vandaag de hele dag gerepeteerd en ik ben erg gestrest en mijn lichaam doet pijn, yada yada yada. Dus tijdens de repetitie zeiden ze tegen me: ‘Oh, je moet Atlantic ontmoeten.’ Ik heb zoiets van: ‘Yo, ik ben f ** king moe. Ik wil niet praten over Grammy’s, ik wil niet praten over een album, ik ben gewoon moe. En toen werd ik als nog naar een restaurant gereden. Waar ik het grote nieuws kreeg te horen.”