RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift released teaser voor ‘The Tortured Poets Department’

Written by on April 9, 2024

Swift deelde een video van een typemachine die de woorden ‘Crowd goes wild at her fingertips, half moonshine, full eclipse’ typt, waarvan sommigen speculeren dat het mogelijke teksten van haar nieuwe LP zijn.

Taylor Swift releasde begin deze week wat sommigen denken dat de mogelijke teksten van haar nieuwe album, The Tortured Poets Department zijn. Op haar Instagram Story deelde Swift een zwart-witvideo van een typemachine die de woorden ‘ Crowd goes wild at her fingertips, half moonshine, full eclipse ‘ typt, samen met een pre-orderlink.

De hint naar haar nieuwe album is typerend voor Swift, die vaak broodkruimels achterlaat voor fans om te volgen. De zwart-wit clip past ook bij het thema van het 11e studioalbum van de megaster, dat op 19 april uitkomt.

Swift kondigde het album voor het eerst aan toen ze het podium betrad om de prijs voor Best Pop Vocal Album voor Midnights op de Grammy’s van 2024 in ontvangst te nemen. “Ik wil de fans bedanken door jullie een geheim te vertellen dat ik de afgelopen twee jaar voor jullie verborgen heb gehouden, namelijk dat mijn gloednieuwe album op 19 april uitkomt. Het heet The Tortured Poets Department. Ik ga de hoes posten. Nu, backstage. Bedankt.”

De prijs markeerde haar 13e Grammy-overwinning, het favoriete getal van de ster, waardoor sommige fans online vooraf speculeerden dat ze tijdens de ceremonie een aankondiging zou doen. In een gesprek met Jay Leno uit 2009 legde ze het belang van het getal uit: “Ik ben geboren op de 13e. Vrijdag de 13e ben ik 13 geworden. Mijn eerste album werd binnen 13 weken goud. En mijn eerste nummer dat ooit nummer één werd, had een intro van dertien seconden, en ik deed dat niet eens expres, ‘zei Swift.

Sinds de onthulling van de albumtitel op het Grammy-podium heeft Swift op 5 februari een tracklijst uitgebracht, inclusief nummers van Post Malone en Florence + The Machine. Het album zal 17 nummers bevatten, met als bonustrack ‘The Manuscript’.