RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Doja Cat deelt teaser voor nieuwe single ‘Masc’

Written by on April 1, 2024

De plaat, die op 5 april uitkomt, markeert de eerste release van de rapper en zangeres sinds haar recente album Scarlet vorig jaar uitkwam.

Toen Doja Cat in oktober 2023 Scarlet uitbracht, fungeerde het album als introductie tot de nieuwe Doja: die haar fans aan de ultieme loyaliteitstest onderwierp. Het was ook de Doja die haar eerdere releases Planet Her en Hot Pink afdeed als geldklopperij waar een dwaas poppubliek voor viel. Toch bleef het grote publiek wild enthousiast over Scarlet-singles ‘Paint the Town Red’ en ‘Agora Hills’ alsof er helemaal niet veel was veranderd. En op 5 april zal Doja Cat nog een single droppen: “Masc.”

De rapper en zangeres lichtte een tipje van de sluier van haar nieuwe single op Instagram en deelde een kort fragment van het nummer. “Boy, we’re way too grown for this shit”, zingt ze in de clip. De hatelijke tekst staat in contrast met de romantiek die Doja Cat in Scarlet liet horen.

In februari hintte Doja Cat al op de komende uitgebreide editie van Scarlet, hoewel er nog geen officiële releasedatum werd genoemd. In een interview onthulde de Doja dat de extensie de titel S2: Clause Frollo zal krijgen, verwijzend naar het karakter uit The Hunchback of Notre Dame.

“Voor mij hoort hij bij het verhaal van Scarlet en als je zijn persoonlijkheidskenmerken opzoekt, en wie hij is, en zijn verhaal, zul je het hele verband begrijpen. Er is een controleding: hij misbruikt gewoon zijn macht en controle”, legt ze uit. “Claude Frollo is overigen geen alias voor een persoon uit mijn leven. Hij is een metafoor voor de mensen waarmee creatieven dagelijks te maken krijgen.”

In een Instagram Story die ze in februari deelde, liet Doja de potentiële S2-tracklijst, met daarin zowel “Masc” als niet eerder uitgebrachte nummers met de titel “Acknowledge Me”, “Headhigh”, “Gang”, “Rider”, “Urrrge!!! !” en “Hungry” zien.