RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


The Weeknd boycot Grammy Award wegens corrupte nominatieproces

Written by on March 12, 2021

The Weeknd boycot Grammy Award wegens corrupte nominatieproces

The Weeknd, die in het verleden al drie Grammy’s in de wacht sleepte, wil nooit meer meedoen aan de meest prestigieuze award show die er is voor artiesten. Dit komt omdat de zanger dit jaar niet is genomineerd, terwijl juist zijn album After Hours meerdere hits opleverde en groots werd ontvangen door recensenten.

Volgens The Weeknd is de organisatie achter de awards corrupt en zou hij willen dat het nominatieproces transparant is. Hier pleitte hij vorig jaar ook al voor. Nu zouden te veel anonieme processen een grote rol spelen.

“Vanwege de geheime comités zal ik mijn label niet langer toestaan om mijn muziek in te zenden voor de Grammy’s”, laat de zanger weten.

De 31-jarige Canadees, die een maand geleden nog optrad tijdens de halftime-show van de Super Bowl finale, hoort bij een lijst van muzikanten die zich uitspreken tegenover de Grammy’s. Tot deze lijst behoren ook artiesten als Drake, Kanye West en Frank Ocean.

Producent en tekstschrijver Harvey Mason jr., die bij de organisatie achter de Grammy’s betrokken is, is teleurgesteld over het besluit van The Weeknd. “Ik kan wel zeggen dat we ons constant ontwikkelen.

Aanstaande zondag zullen de Grammy’s worden uitgereikt.