RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Online concert Don Diablo verkocht voor 1,2 miljoen dollar

Written by on April 11, 2021

Online concert Don Diablo verkocht voor 1,2 miljoen dollar

Don Diablo (41) heeft een digitaal concert verkocht voor meer dan een miljoen dollar. Het gaat om een uur durende film, getiteld Destination Hexagonia, die als NFT in de markt werd gezet.

NFT staat voor ‘non-fungible token’, een digitaal voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. De markt voor dit soort dingen groeide de laatste maanden plotseling sterk. Zo veilde twittertopman Jack Dorsey zijn eerste tweet en werd een digitaal kunstwerk van Beeple verkocht voor ruim 69 miljoen dollar.

De koper betaalde 600 Ether, een digitale munteenheid, voor het concert van Don Diablo. Dat is omgerekend zo’n 1,2 miljoen dollar. Hij of zij is nu de enige eigenaar van de film. Op Instagram laat de dj weten ‘sprakeloos’ te zijn. 

De Destination Hexagonia-NFT wordt geleverd in een unieke handgemaakte doos met een harde schijf die de enige kopie bevat.

Het concert is niet het eerste voorwerp dat Don Diablo, echte naam Don Schipper, als NFT verkocht. Eerder verkocht hij een nooit eerder uitgebracht liedje voor zo’n 200.000 dollar.