RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lewis Capaldi headlined zijn eerste festival ooit

Written by on June 18, 2022

De eerste volledige dag van 2022’s cinch presents The Isle of Wight Festival ging gisteren van start, met supersterrenoptredens op het hoofdpodium van Lewis Capaldi, Madness, Nile Rodgers & Chic, Sigrid en The Vaccines.

Van ongrijpbare merfolk tot legendarische shanty-zingende zeelieden, Seaclose Park zal veranderen in een zeeparadijs vol met mythische wezens van de diepte, zoals degenen gekleed in kostuum voor het thema van dit jaar Sirens & Sailors – de Life Aquatic zal om 14.00 uur naar Strawberry Fields stromen vandaag (zaterdag 18 juni) voor de bekroning van de best geklede festivalganger. De winnaar ontvangt een exclusieve backstage en champagnepicknick.

The Vaccines openden het hoofdpodium op vrijdag en speelden een solide set van hun gitaarpophits ‘If You Wanna’ en ‘Handsome’ naast nummers van hun nieuwe album Back In Love City. Geen sfeer ging verloren toen de Noorse popster Sigrid het publiek in Seaclose Park verblufte met een verblindende set van haar aanstekelijke popliederen.

In navolging van Sigrid en de aftrap van de avond in stijl, zetten The Red Arrows hun hoofdspektakel op en vlogen over het festival voor een ontzagwekkend schouwspel. Disco- en funkpioniers Nile Rodgers & Chic brachten de muziek terug met hun universele klassiekers ‘Everybody Dance’ en ‘Le Freak’, evenals een cover van Madonna’s ‘Like A Virgin’. Ska-iconen Madness zagen er keurig uit voor hun optreden op het hoofdpodium, met een set van hun generatieoverschrijdende anthems, waaronder ‘One Step Beyond’, ‘Wings of a Dove’ en ‘Welcome To The House Of Fun’.

De hoofdact van het hoofdpodium was de supersterzanger Lewis Capaldi uit Glasgow, die vertederend verklaarde: “Dit is de eerste keer dat ik ooit een festival headliner ben” terwijl hij nummers van zijn multi-platina album Divinely Uninspired to a Hellish Extent speelde. Confettikanonnen explodeerden in kleur terwijl hij zijn hits ‘Someone You Loved’ en ‘Before You Go’ speelde.