RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lady Gaga & Justin Bieber geschrapt uit Friends Special

Written by on May 29, 2021

Lady Gaga & Justin Bieber geschrapt uit Friends Special

Segmenten met BTS, Lady Gaga en Justin Bieber zijn geknipt uit de Friends-reüniespecial in China.

Censoren hebben besloten Gaga’s Smelly Cat-duet met Lisa Kudrow, een eerbetoon van K-popband BTS en Bieber’s optreden in een Friends-modeshow, niet uit te zenden wanneer de special in China wordt uitgezonden.

Chinese functionarissen hebben naar verluidt een hekel aan de sterren omdat ze de natie in het verleden hebben beledigd.

Bieber werd in 2017 het land uitgezet door regeringsfunctionarissen, die hem “begaafd”, maar “controversieel” noemden, en voegden eraan toe: “Wat ons betreft heeft hij zich schuldig gemaakt aan een reeks slechte gedragingen, zowel in zijn sociale leven als tijdens een eerder optreden in China, dat voor onvrede bij het publiek zorgde.”

BTS maakte functionarissen van streek nadat ze tijdens een dankwoord in 2020 de offers van Chinese soldaten tijdens de Koreaanse oorlog niet hadden genoemd, en de ontmoeting van Gaga met de Dalai Lama in 2016 irriteerde leiders, die hem als een bedreiging beschouwen. Hij strijdt al sinds de jaren vijftig voor het Tibetaans separatisme.