RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Justin Bieber laat roerige periode achter zich: “Ik moest veranderen”

Written by on March 31, 2021

Justin Bieber laat roerige periode achter zich: “Ik moest veranderen”

Alhoewel het voorbestemd leek te zijn om te eindigen als tientallen andere kindsterren voor hem, heeft Justin Bieber velen mensen doen verbazen met zijn ommekeer. Justin Bieber lijkt zichzelf te hebben hervonden. Justice is zijn tweede album in veertien maanden. “Ik ben vergeven.”

Bieber heeft een van de opvallendste bijrollen in de indrukwekkende documentaire over superster Billie Eilish. Bieber vervult voor haar een functie die hij nooit eerder zo publiekelijk op zich nam: die van ‘mentor’. Bijna vaderlijk spreekt hij Eilish toe als die zich na afloop van de met overmacht gewonnen Grammy’s – in januari 2020 – amper raad weet met alle emoties.

De Canadese popster spreekt uit ervaring. Hij is net 27 geworden, maar staat al sinds zijn debuutsingle in 2009 in de schijnwerpers. Vijf jaar lang ging dit goed. Hij was een meisjesidool dat als een van de eersten de volledige potentie van YouTube benutte, maar daarna begon zijn succes zijn tol te eisen. In 2017, toen hij he toppunt van zijn roem bereikte, verloor hij de controle over zijn leven.

Zijn stabiliteit komt momenteel door twee belangrijke factoren, zegt hij. Zijn hervonden geloof en zijn huwelijk, in 2018, met model Hailey Baldwin. Bieber bidt regelmatig, werd opnieuw gedoopt en dankt God veel voor wat hij bereikt heeft.

Met Baldwin aan zijn zijde is zijn leven een stuk rustiger water geworden. “Ik heb veel dingen gedaan waar ik niet trots op ben. Ik heb in de spiegel gekeken en besloot te veranderen. Nu wil ik laten zien dat anderen dat ook kunnen. Voor het eerst heb ik echt zin om een album uit te brengen.’’