RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Eminem kondigt Curtain Call 2 aan en komt met gloednieuwe muziek

Written by on July 12, 2022

Eminem heeft de nieuwe greatest hits-collectie aangekondigd, ‘Curtain Call 2’, met een gloednieuwe track.

De 49-jarige raplegende volgt ‘Curtain Call: The Hits’ uit 2005 op met een nieuw retrospectief van zijn werken vanaf ‘Relapse’ uit 2009. Details van het niet eerder uitgebrachte nummer zullen “in de komende weken worden onthuld” en het volledige album zal op 5 augustus verschijnen.

Het hiphopicoon gaf onlangs toe dat hij het therapeutisch vond om te rappen over zijn geestelijke gezondheid en verslavingsstrijd. Toen er werd gezegd dat hij muziek gebruikt om zijn “bagage” te verkennen, antwoordde Eminem: “Nou, ik denk dat een van de geweldige dingen van rapmuziek is dat, weet je, je er zoveel van je leven in kunt stoppen.

“Ik probeerde gewoon uit te zoeken hoe ik dat kon uitbreiden en ik raakte een beetje verdwaald.”

Vader van drie Eminem heeft gevochten tegen verslavingen aan voorgeschreven medicijnen en was uren van stervende toen hij in 2007 in het ziekenhuis werd opgenomen na een overdosis methadon, waarvan artsen hem vertelden dat het het equivalent was van het innemen van vier zakken heroïne.

Ondertussen zal de multi-Grammy Award-winnaar – wiens echte naam Marshall Bruce Mathers III is – later dit jaar worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame naast Dolly Parton, Eurythmics en Duran Duran.