RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran overwoog tijdens sabaticle te stoppen met muziek maken

Written by on July 27, 2021

Ed Sheeran overwoog tijdens sabaticle te stoppen met muziek maken

Tijdens zijn onderbreking van een jaar overwoog Ed Sheeran om te stoppen met muziek om zich op het vaderschap te concentreren, voordat hij uiteindelijk besloot terug te keren naar het podium.

In een recent interview met SiriusXM legde de hitmaker van Shape of You uit dat hij zich verloren voelde na het succes van zijn derde album, ÷ (Divide).

“Ik was klaar met de ÷ tour en ÷ verkocht zeker meer dan 22 miljoen exemplaren, wat meer is dan ik ooit heb verkocht met een album. De tour kreeg veel publiciteit, het was de grootste tour aller tijden en verkocht in ongeveer 19 seconden”, zei hij.

“En ik herinner me dat ik op het Ipswich-podium stond te eindigen en toen van het podium afstapte en gewoon was als, ik ben 28. En zoals, ik weet niet wat ik nu moet doen. Ik heb achtervolgd en achtervolgd en achtervolgd en achtervolgd en dit was het dan.”

Het besef bracht de zanger, nu 30, ertoe om “te stoppen met het spelen van muziek”, terwijl hij zocht naar wat hij nu moest doen. Pas toen hij en zijn vrouw, zakenvrouw Cherry Seaborn, in augustus vorig jaar hun eerste kind, Lyra, verwelkomden, overwoog hij voorgoed te stoppen met muziek.

Hoewel de pauze er niet toe leidde dat Sheeran voorgoed stopte met muziek, vertelde de hitmaker van Thinking Out Loud vorige maand aan James Corden, gastheer van The Late Late Show, dat hij zich erop toelegt gezond te blijven in afwachting van de release van zijn vierde album.