RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran overwoog te stoppen met zijn carrière

Written by on September 2, 2021

Ed Sheeran overwoog te stoppen met zijn carrière

Ed Sheeran had “zichzelf ervan overtuigd” om te stoppen met muziek nadat zijn dochter was geboren.

De 30-jarige Grammy-winnaar heeft onthuld dat hij overwoog zijn popcarrière op te geven nadat hij in augustus 2020 zijn eerste kind, dochter Lyra Antarctica, 12 maanden, ter wereld had verwelkomd, toen zijn leven werd ingevuld door het vaderschap.

Sheeran, die zijn dochtertje heeft met zijn vrouw Cherry Seaborn – vertelde GQ magazine: “Toen mijn dochter werd geboren, zei ik gewoon: ‘Misschien ben ik dit nu.’ Het was zo’n verandering in mijn leven en, wauw, het bracht me zo veel. Vreugde natuurlijk, maar natuurlijk waren delen ervan ook erg moeilijk. Ik kan het niet echt uitleggen, maar ik voelde dat er zoveel leven op me afkwam, ik dacht: ‘Nou, dit is wat ik nu moet doen.’ Ik stopte met gitaar spelen, stopte met het schrijven van liedjes en stopte met zingen.”

Ed had het gevoel dat hij “alle doelen had verloren” tijdens zijn pauze, maar gelukkig kreeg hij zijn muzikale mojo terug.

De hitmaker van ‘Castle on the Hill’ brengt volgende maand zijn nieuwe album ‘=’ (Equals) uit en heeft onlangs onthuld dat het een ‘echt persoonlijk record’ is, geïnspireerd door het feit dat hij vader werd.

“Mijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd – ik ben getrouwd, vader geworden, heb verlies meegemaakt en ik denk na over deze onderwerpen in de loop van het album. Ik zie het als mijn coming-of-age-record, en ik kan wacht niet om dit volgende hoofdstuk met iedereen te delen.”