RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


De 17-jarige Olivia Rodrigo breekt records op Spotify

Written by on January 13, 2021

De 17-jarige Olivia Rodrigo breekt records op Spotify

De zeventienjarige zangeres en actrice Olivia Rodrigo scoort momenteel een grote hit met haar debuutsingle Drivers License. De single breekt records op Spotify nadat het in de afgelopen 24 uur 6,1 miljoen keer werd gestreamd in alleen al de Verenigde Staten.

Ook wereldwijd brak ze een record: Drivers License was met 13,4 miljoen streams het meest beluisterde nummer in 24 uur tijd, zonder kerstnummers meegerekend. Mariah Carey verbrak dit record afgelopen Kerst met ruim 17,2 miljoen met All I Want For Christmas Is You.

Rodrigo kreeg als actrice bekendheid door haar rol in High School Musical: The Musical – The Series, hiervandaan heeft ze ook verschillende liedjes ingezongen en uitgebracht.

De single Drivers License, die ze schreef over het moment dat ze haar rijbewijs haalde vlak nadat haar relatie met haar vriend uitging, wordt echter gezien als haar debuut als soloartiest. Ze schreef het nummer samen met producer Dan Nigro, die eerder met artiesten als Kylie Minogue en Conan Gray werkte.