RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Armin van Buuren baalt van het aantal vrouwen in DJ Mag Top 100

Written by on December 17, 2020

Armin van Buuren baalt van het aantal vrouwen in DJ Mag Top 100

Internationaal superster dj Armin van Buuren vindt het jammer dat er ook dit jaar maar weinig vrouwen staan in de Top 100 lijst van beste dj’s. De dj die zelf werd verkozen tot de op drie na beste dj ter wereld, betreurt het dat zijn vrouwelijke collega’s ondervertegenwoordigd zijn. Op de lijst staan iets meer dan tien vrouwen, met als hoogst genoteerde dj-duo Nervo op plek twintig.

Wel noemt Armin het Positief dat de vrouwen de afgelopen jaren zijn gestegen. “Een aantal jaar geleden stonden er nog helemaal geen vrouwen in de lijst”. Het werd hoog tijd dat ook een aantal vrouwen de aandacht kregen die ze verdienen, gaat de dj verder. “Met name in de techno, maar ook in andere genres zijn ze echt met een opmars bezig”. De Leidse dj vindt dit in ieder geval een positief teken, zei hij vandaag op Slam.

Niet alleen in de DJ Mag Top 100 zijn vrouwen ondervertegenwoordigd. “Eigenlijk is het bizar dat Nederland ook nog nooit een vrouwelijke premier heeft gehad. Niets ten nadele van Mark Rutte, want wat mij betreft is het een uitstekende premier. Maar ik denk wel dat het een keer tijd wordt dat we ook hier een vrouwelijke premier krijgen”. Armin snapt niet dat dat nog niet is gebeurd eindigt hij.