RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift aangeklaagd voor albumcover van ‘Lover’

Written by on August 25, 2022

Taylor Swift wordt aangeklaagd door auteur Teresa La Dart voor het artwork dat de zangeres gebruikte voor haar album ‘Lover’ uit 2019.

Volgens gerechtelijke documenten die zijn verkregen door Page Six, heeft La Dart een rechtszaak aangespannen omdat ze beweerde dat een promotieboekje dat bij het album zat te veel lijkt op een zelf-gepubliceerde poëziecollectie, ook wel ‘Lover’ genoemd, die ze in 2010 uitbracht.

De rechtszaak, ingediend bij een federale rechtbank in Tennessee op 23 augustus, beweert dat Swift elementen van het boek uit 2010 heeft verwijderd voor gebruik in het begeleidende boekje dat ze uitbracht met haar album Lover.

De klacht beweert dat het werk van Swift dezelfde “vibe en design” gebruikt als het boek van La Dart. Het stelt ook dat de twee werken niet alleen dezelfde titel hebben, maar dat ze allebei een “herinnering aan voorbije jaren zijn, herdacht in een combinatie van geschreven en picturale componenten”.

De vergelijkbare ontwerp componenten die in het pak worden vermeld, bevatten hetzelfde roze en blauwe kleurenschema en dezelfde stijl van afbeeldingen.

Swift heeft niet publiekelijk gereageerd op de aanklacht.