RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Swedish House Mafia brengt plaat met Sting uit genaamd Redlight

Written by on February 26, 2022

Het Zweedse trio Swedish House Mafia, bestaande uit Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso, heeft hun vierde single uitgebracht (vijfde als we kijken naar de orkestversie van One). De track, genaamd Redlight, bevat de geliefde elektronische donkere vibes en bevat een vocaal optreden van Sting, frontman van de groep The Police.

Het plagen van deze nieuwe plaat begon maanden geleden toen het trio Instagram-verhalen begon te delen met rode lichten en zeer kleine delen van het nummer. Het werd duidelijk toen Sebastian Ingrosso de opname van het nummer op Dropbox plaatste. In de afgelopen twee weken hebben verschillende artiesten, waaronder Alesso en Carnage, het nummer live gespeeld. Swedish House Mafia vloog ook naar New York en postte over hun ontmoeting met Sting. Frontman van de groep The Police, Sting heeft de zang van Roxanne opnieuw opgenomen, een van de bekendste nummers van The Police. Het trio gebruikte de heropname op Redlight, zoals Axwell heeft bevestigd.

Als je al sinds het begin fan bent van SHM, zul je zeker dol zijn op Redlight, omdat het het donkere, elektronische geluid van het begin een nieuwe naam geeft en het naar het nieuwe tijdperk brengt. De geluiden zijn super gedetailleerd en als je goed luistert, hoor je de extreme precisie van hoe Swedish House Mafia hun liedjes maakt. De texturen van de baslijn zijn perfect hoorbaar, evenals de vibraties van de hoofdpiano. Geluiden zijn zo schoon maar heerlijk botsen zonder elkaar te bedekken.

Door de elektronische dansstijl is de track door de fans met veel enthousiasme ontvangen. Er zijn mensen die commentaar geven met “de echte terugkeer van Swedish House Mafia” of “Het is beter geworden” verwijzend naar hun eerste release na de comeback.