RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Rapper Coolio overleden op 59-jarige leeftijd

Written by on September 29, 2022

De Amerikaanse rapper Coolio is op 59-jarige leeftijd overleden.

De ster, die wereldwijde bekendheid verwierf na de release van zijn hit Gangsta’s Paradise uit 1995, werd woensdag niet meer aanspreekbaar aangestroffen op de badkamervloer van het huis van een vriend in Los Angeles, bevestigde zijn oude manager Jarez Posey.

Jarez vertelde TMZ dat paramedici werden gebeld en Coolio ter plaatse dood verklaarden – ze vermoeden dat hij een hartstilstand had gehad. Een officiële doodsoorzaak is niet vastgesteld.

Wetshandhavingsbronnen verklaarden aan de nieuwssite dat er geen drugs of drugsparafernalia ter plaatse werden gevonden. Een autopsie- en toxicologische test zal worden gebruikt om een officiële doodsoorzaak vast te stellen.

Geboren als Artis Leon Ivey Jr. in augustus 1963, nam Coolio zijn eerste single op, Whatcha Gonna Do?, in 1987.

Zijn grootste hit kwam acht jaar later met de release van Gangsta’s Paradise met R&B-zanger L.V., voor de Michelle Pfeiffer-film Dangerous Minds. De track interpoleert Stevie Wonder’s nummer Pastime Paradise uit 1976, en de muziekvideo bevatte Pfeiffer en werd geregisseerd door de toekomstige filmmaker van Training Day, Antoine Fuqua.

Coolio wordt overleefd door zijn zes kinderen.