RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


P!nk uitgeroepen tot meest beluisterde vrouw in de UK van deze eeuw

Written by on October 11, 2021

P!nk is uitgeroepen tot de meest gespeelde vrouwelijke artiest van de 21e eeuw in het Verenigd Koninkrijk.

Voorafgaand aan de Nationale Albumdag aanstaande zaterdag (16.10.21), die vrouwen in de schijnwerpers zet, heeft muzieklicentiebedrijf PPL muziekgebruik en airplay-gegevens van Britse radiostations en televisiezenders verzameld om de top 20 vrouwelijke artiesten te onthullen.

En de 42-jarige pop-megastar – die 13 Platinum-awards in het VK heeft verdiend en werd geëerd met de Outstanding Contribution to Music-prijs bij de BRIT Awards 2019 – kwam als beste uit de bus.

Op de tweede plaats staat de Queen of Pop zelf, Madonna, met Katy Perry, Rihanna, Lady Gaga, Adele, Beyoncé, Kylie Minogue, Little Mix en wijlen Whitney Houston die de top 10 completeren.

Kylie, die dit jaar ook ambassadeur van National Album Day is, zei: “Het is zo’n eer om een van de meest gespeelde vrouwelijke artiesten van de 21e eeuw in het VK te zijn en om in zo’n geweldig gezelschap te zijn.

“Het is verbijsterend voor mij en ik ben zo ontroerd om te weten dat mijn muziek nog steeds door zoveel mensen wordt genoten!”

Peter Leathem, Chief Executive Officer bij PPL, zei: “National Album Day is een fantastisch platform om het belang van het albumformaat te laten zien en PPL is er trots op dit jaar deel uit te maken van de vieringen met onze lijst van de meest gespeelde vrouwelijke artiesten van de eeuw. Deze hitlijst brengt een ongelooflijke reeks talenten samen die enkele van de favoriete muziek van het VK hebben opgenomen, waaronder een aantal van de grootste en meest invloedrijke albums aller tijden.”