RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Pharrel Williams heeft niet gelogen tijdens de Blurred Lines plagiaat zaak

Written by on February 14, 2021

Pharrel Williams heeft niet gelogen tijdens de Blurred Lines plagiaat zaak

Pharrell Williams heeft niet onder ede gelogen tijdens de veelbesproken plagiaatzaak rond het nummer Blurred Lines. Een rechter heeft geoordeeld dat de muziekproducent geen meineed pleegde toen hij in 2018 in de rechtbank stond.

De nabestaanden van Gaye wonnen de rechtszaak over Blurred Lines, de hit die Williams in 2013 uitbracht met zanger Robin Thicke. Zij vonden dat het te veel leek op het nummer Got To Give It Up. De rechter stelde hen in het gelijk. Williams en Thicke moesten er bijna 5 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) voor betalen.

De zaak kreeg een staartje toen Williams in 2019 een interview gaf aan het blad GQ, waarin hij sprak over zijn maakproces. Hij vertelde dat hij naar liedjes luistert die hem iets doen en ze vervolgens ontleedt om erachter te komen wat het aspect is dat hem raakt. “Dat heb ik ook met Blurred Lines gedaan en daarmee ben ik in de problemen gekomen”, zei hij in het interview.

De rechter gaf ze geen gelijk, omdat de verklaring in de rechtbank wel overeenkwam met het interview. Pharrell zei volgens de rechter toen al dat hij na het uitbrengen van Blurred Lines besefte dat het “gevoel dat hij probeerde te vangen in het nummer een gevoel was dat hij associeerde met Marvin Gaye”.