RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lil Nas X wint VMA award voor best music video

Written by on September 16, 2021

Lil Nas X wint VMA award voor best music video

Lil Nas X wint hoofdprijs MTV Video Music Awards

Lil Nas X is er bij de uitreiking van de Video Music Awards van MTV zondagavond in New York vandoor gegaan met de prijs voor beste video van het jaar voor Montero (Call Me by Your Name).

De andere genomineerden waren Cardi B (ft Megan Thee Stallion) voor WAP, DJ Khaled en Justin Bieber (ft Drake) voor Popstar, Doja Cat (ft SZA) voor Kiss Me More, Ed Sheeran voor Bad Habits en The Weeknd voor Save Your Tears.

Justin Bieber won de Moon Person-trofee voor artiest van het jaar en versloeg daarmee Ariana Grande, Doja Cat, Megan Thee Stallion, Olivia Rodrigo en Taylor Swift. Olivia Rodrigo werd gekroond tot beste nieuwkomer en haar nummer Drivers License werd uitgeroepen tot song van het jaar. Zoals eerder al bekend was gemaakt, mochten de Foo Fighters oeuvreprijs de Global Icon Award ophalen.

Queen of Pop Madonna mocht de uitreiking zondagavond openen. De 63-jarige liet in een eerbetoon weten dat de muziekzender haar leven heeft veranderd. In de video blikte ze terug op haar allereerste aankomst in New York. ,,Ik nam een taxi en vroeg de chauffeur me naar het centrum te brengen. Ik kwam naar New York City met 35 dollar en een paar dansschoenen op zak. Ik was 19 en doodsbang.’’

Madonna trad ook op tijdens de eerste VMA’s in 1984, ze zong toen in een provocerende witte bruidsjurk het nummer Like a Virgin en zette daarmee zichzelf én de show op de kaart.