RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lady Gaga: van popster naar filmster

Written by on November 28, 2021

Lady Gaga is al ruim tien jaar niet meer weg te denken uit de hitlijsten, maar de laatste jaren maakt ze niet alleen furore als popster. Ze scoorde al meerdere goed ontvangen acteerklussen en is te zien in de nieuwe film House of Gucci. Voor degenen die haar muziekcarrière op de voet volgen, komt het acteersucces wellicht niet helemaal uit de lucht vallen.

In de eerste jaren van haar muziekcarrière, waarin ze de ene na de andere nummer 1-hit scoort, weet Lady Gaga al meermaals indruk te maken met haar vaak lange en verhalende videoclips. In 2009 is ze samen met acteur Alexander Skarsgard te zien in de clip voor Paparazzi. in de inmiddels 280 miljoen keer bekeken video speelt ze een vrouw die wraak neemt op haar vriend die haar expres blootstelt aan paparazzifotografen.

Een jaar later pakt ze uit met een bijna tien minuten durende video bij het nummer Telephone met Beyoncé (goed voor 414 miljoen views). Hierin slaan de twee zangeressen op de vlucht nadat ze de bezoekers van een restaurant vergiftigen. Ook voor nummers als Alejandro en Born This Way maakt ze uitgebreide, filmische videoclips. Het blijken de eerste stapjes naar acteersucces.

In 2013 en 2014 volgen de eerste bijrollen in films. Zo is ze te zien in de actiefilm Machete Kills met Danny Trejo en speelt ze een serveerster in Sin City: A Dame to Kill For.

Samen met Bradley Cooper (die ook in de regisseursstoel plaatsneemt) speelt ze in een remake van het musicaldrama A Star Is Born. Lady Gaga neemt de rol van serveerster Ally op zich, die droomt van een carrière als zangeres. Tijdens een optreden in een bar ontmoet ze een bekende country- en rockzanger (Cooper) met wie ze een relatie begint en die haar carrière op gang helpt.

De film wordt een van de grootste financiële successen van Hollywood in 2018 en ook de recensies zijn lovend, niet in de laatste plaats om de acteerprestaties van Lady Gaga en haar chemie met Cooper. De film wordt genomineerd voor meerdere Oscars. Ook Lady Gaga krijgt een nominatie in de categorie beste actrice. Uiteindelijk wordt alleen de nominatie voor beste soundtracklied verzilverd met het duet Shallow, dat ook haar grootste muzikale hit in jaren betekent.

Een jaar later bemachtigt ze een hoofdrol in de film House of Gucci, over de door schandalen en zelfs moord geplaagde modefamilie. Lady Gaga is gecast als Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci die een huurmoordenaar in de arm neemt om hem om het leven te brengen.