RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lady Gaga brengt nieuwe versie van Artpop uit zonder R. Kelly

Written by on October 21, 2019

Lady Gaga brengt nieuwe versie van Artpop uit zonder R. Kelly

Lady Gaga heeft nieuwe fysieke kopieën van haar album ‘Artpop’ uit 2013 beschikbaar gemaakt voor pre-order, alleen deze keer zonder de samenwerking met R. Kelly, ‘Do What U Want’ van het originele album.

De nieuwe vinyl- en CD-versies van Artpop worden op 11 november op de website van Gaga vermeld en beide versies bevatten de single ‘Do What U Want’ niet. Een oudere vinylversie van Artpop met ‘Do What U Want’ staat nog steeds op de website, maar staat wel vermeld als ‘uitverkocht’.

Verschillende andere voormalige samenwerkers van Kelly hebben afstand genomen van de R&B-artiest in de nasleep van ‘Survivng R. Kelly’, uitgebracht in januari vorig jaar, waarin de volledige omvang van de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen hem werd benadrukt. Maar dit is de eerste keer dat een artiest zijn/haar album volledig opnieuw uitbrengt om de betrokkenheid te verwijderen.

Eerder dit jaar beloofde Lady Gaga om de single van alle streamingplatforms te verwijderen – een actie vergelijkbaar met Chance the Rapper die onlangs zijn samenwerking ‘Somewhere in Paradise’ met R. Kelly uit 2015 offline haalde – en verontschuldigde zich voor zijn betrokkenheid bij Artpop, die de aantijgingen tegen hem “horrifying” en “indefensible” noemde.

“As a victim of sexual assault myself, I made both the song and video at a dark time in my life,” schrijft ze.

Afbeelding: Lady Gaga, R. Kelly