RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kabinet kondigt aan dat meerdaagse festivals dit jaar niet doorgaan

Written by on July 26, 2021

Kabinet kondigt aan dat meerdaagse festivals dit jaar niet doorgaan

Meerdaagse festivals met overnachting zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole gaan ook dit jaar niet door. Het demissionaire kabinet heeft maandagmiddag bekendgemaakt het ondanks dalende besmettingscijfers nog niet verantwoord te vinden op korte termijn dit soort evenementen te laten plaatsvinden.

De beslissing wordt door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) toegelicht na een coronacrisisoverleg van het demissionaire kabinet. Het verbod op meerdaagse festivals waar bezoekers op een bijbehorende camping slapen, wordt doorgetrokken van half augustus tot 1 september. Over het lot van eendaagse festivals en evenementen zonder overnachting is nog geen besluit genomen.

Rutte zegt dat deze beslissing eerder is genomen op verzoek van de evenementensector en dat dit in overleg is gebeurd. Volgens de demissionaire premier zit het probleem vooral in het feit dat niet-gevaccineerde bezoekers zich dan elke 24 uur zouden moeten laten testen. “En dat is tijdens een evenement logistiek niet goed mogelijk.”

Organisatoren van eendaagse festivals moeten nog tot 13 augustus wachten om te horen of hun evenementen doorgang kunnen vinden. Een besluit daarover wordt in de komende weken genomen en gecommuniceerd op de komende coronapersconferentie op 13 augustus.

Festivals die dit jaar niet doorgaan zijn onder meer Lowlands, Down The Rabbit Hole, Decibel Outdoor en Mysteryland. Deze evenementen moesten vorig jaar ook al annuleren. Vorige week werd in België besloten dat het festival Pukkelpop geen doorgang kon vinden. De organisatoren besloten zelf de opbouw te staken, wegens het testbeleid dat door hen als “volstrekt onhaalbaar” werd bestempeld.