RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Een opmerkelijke videoclip van Zhu’s ‘Came For The Low’

Written by on October 29, 2019

Een opmerkelijke videoclip van Zhu’s ‘Came For The Low’

Er is veel te bespreken over de videoclip ‘Came For The Low’ van Zhu. In eerste instantie lijkt het een beknopte samenvatting te zijn van de ‘meme’ die het internet brak: ‘Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us’. Een Facebook evenement dat massaal geshared werd, dusdanig dat de Amerikaanse overheid waarschuwde voor de gevolgen van het betreden van de legerbasis. Circa 51 mensen verzamelden zich voor de hekken, inclusief DJ Paul Oakenfold, maar het blijkt dat Zhu en zijn camera team er ook waren.

Aliens zijn echter niet het gekste deel van deze video. In 2014 raakte Zhu de dance-scene als een totale mysterie. Zijn nummer ‘Faded’ was een gigantische hit, kreeg support van onder andere Skrillex en het leverde hem zelfs een Grammy-nominatie op. In 2015 onthulde hij zichzelf als de Chinees-Amerikaanse Steven Zhu.

Hij houdt er echter nog steeds niet van om zijn gezicht te laten zien. Er zit zoveel ongefilterd gezicht in deze clip dat je bijna alle dames in lingerie vergeet.

Het meest onverwachte moment komt aan het einde van de video, wanneer een “verslaggever” Zhu naar zijn auto lijkt te volgen en een aantal vragen stelt (“Mr Zhu, can you please tell us about the album?” en “you’re giving $1,000 to every one of your fans that wears a gas mask?”). Dat begint het al weg te geven, maar bijna niets kan je voorbereiden op het moment dat de democratische presidentskandidaat Andrew Yang (beroemd om zijn campagnebelofte om elke Amerikaanse burger van 18 jaar of ouder een basisinkomen van $1,000 per maand te geven) achter een getinte ruit verschijnt.

Het is officieel. Zhu is #YangGang. Hij werd ook officieel toegevoegd aan de MTV’s SnowGlobe Festival-line-up op Tahoe deze oudejaarsavond. Bekijk de clip van ‘Came For The Low’ hieronder.