RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran staat al een jaar op 1 in de UK Top charts

Written by on September 15, 2021

Ed Sheeran staat al een jaar op 1 in de UK Top charts

Ed Sheeran voegt een Official UK Chart-record toe aan zijn steeds groter wordende lijst van onderscheidingen, aangezien hij de eerste Britse soloartiest wordt die een volledig jaar op nummer 1 claimt te staan in zijn catalogus op de Official Singles Chart.

Vorige week zag Ed’s single Bad Habits een 11e week scoren aan de top, waardoor zijn totaal aantal weken aan de top op 52 staat verdeeld over zijn tien nummer 1’s.

In 69 jaar officiële geschiedenis van de UK Chart hebben alleen Elvis Presley (80 weken) en The Beatles (69) in totaal meer weken aan de top behaald.

Ed’s heerschappij op nummer 1 vertoont nog geen tekenen van vertraging, aangezien zijn nieuwe single Shivers op weg is om deze vrijdag (17 september) Bad Habits aan de top te vervangen.

Andere artiesten die hoog scoren als het gaat om de totale weken op nummer 1 zijn onder meer Cliff Richard, die 46 weken aan de top heeft gestaan, en Justin Bieber’s 38 weken aan de top met zijn zeven nummer 1 hits.

Calvin Harris, Drake en comeback-helden ABBA zitten momenteel allemaal op 31 weken, terwijl Madonna en Take That elk 29 weken op hun nummer 1 staan.