RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Drake verbreekt record met meeste nummer 1 debuutsnummers ooit

Written by on May 10, 2022

Drake heeft zijn gelijkspel met Ariana Grande en BTS verbroken om te worden gekroond tot artiest met de meeste nummer 1-debuut in de Billboard’s Hot 100-hitlijst.

Tot zijn laatste hit met Future, ‘Wait for U’, naar de top van de Amerikaanse hitparade stormde, stond de rapper samen met de popmegastar en K-Pop boyband.

Hij heeft nu echter zes nummer 1-debuutnummers op zijn naam staan, met ‘Wait for U’ en ‘God’s Plan’, ‘Nice for What’, ‘Toosie Slide’, ‘What’s Next’ en ‘Way 2 Sexy’.

De hiphopster heeft in totaal 10 nummer 1-hits in de hitparade.

Ariana schreef geschiedenis in de Billboard-hitlijst met vijf nr. 1 debuteert tegen het einde van 2020, inclusief ‘7 Rings’, ‘Thank U, Next’, ‘Stuck With U’ met Justin Bieber, ‘Rain On Me’ met Lady Gaga en ‘Positions’.

Wat BTS betreft, ze schoten rechtstreeks naar de top van de Hot 100 met ‘Dynamite’, ‘Life Goes On’, ‘Butter’, ‘Permission to Dance’ en meest recentelijk, ‘My Universe’ met Coldplay.

Drake verbreekt nog een ander hitparaderecord nadat werd onthuld dat de ‘Nonstop’-rapper opnieuw tekende bij Universal Music Group in een deal die naar verluidt maar liefst $ 400 miljoen waard was.

UMG’s voorzitter, Sir Lucian Grainge, bevestigde dat de Grammy-winnaar een “uitgebreide, veelzijdige deal” heeft getekend voor “opnames, publicatie, merchandise en visuele mediaprojecten” tijdens de laatste winstoproep van het bedrijf.

Variety meldde dat de deal in 2021 werd ondertekend en een bron vertelde de publicatie dat het “Lebron-formaat” is.

De 35-jarige superster – die wereldwijd meer dan 37 miljoen albums heeft verkocht – had eerder in zijn teksten op zijn rijkdom gesuggereerd uit zijn deal.

Op ‘Lemon Pepper Freestyle’ van de EP ‘Scary Hours 2’ uit 2021 rapt hij: ‘Three-sixty upfront, it all comes full circle’, wat suggereert dat hij een salaris van $ 360 miljoen binnenhaalde.