RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Drake trekt grammy nominaties in

Written by on December 7, 2021

Op verzoek van Drake zelf zijn de twee Grammy-nominaties die hij verdiende van de lijst geschrapt. De organisatie van het belangrijkste Amerikaanse muziekprijzengala bevestigde maandag aan Amerikaanse media dat de Canadese rapper en zanger niet langer in de race is voor de prestigieuze muziekawards.

Zijn naam stond gisteren al niet meer op de website met genomineerden van de Grammy’s. Het is niet duidelijk waarom hij zijn nominaties heeft ingetrokken.

Drake, die al vier Grammy’s op zijn naam heeft, werd genomineerd voor beste rapalbum met “Certified Lover Boy” en voor beste rapprestatie met “Way 2 Sexy”. Volgens bronnen van persbureau AP zouden die dus op verzoek van het management van Drake zijn verwijderd van de lijst.

De 35-jarige Drake heeft zich al vaker kritisch uitgelaten over de organisatie van de Grammy’s. Zo liet hij zijn ongenoegen blijken, omdat hij nooit buiten de rapcategorieën werd genomineerd. Ook had hij vorig jaar kritiek omdat zijn landgenoot The Weeknd geen enkele nominatie kreeg, terwijl die een megahit had met Blinding Lights. Verder weigerde hij al eens op te treden bij de uitreiking.

De 64ste Grammy Awards worden op 31 januari uitgereikt in Los Angeles.