RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Drake tekent deal van 400 miljoen dollar bij Universal

Written by on May 4, 2022

Drake heeft opnieuw getekend bij Universal Music Group in een deal die naar verluidt maar liefst $ 400 miljoen waard is.

UMG’s voorzitter, Sir Lucian Grainge, heeft bevestigd dat de ‘God’s Plan’-rapper een “uitgebreide, veelzijdige deal” heeft getekend voor “opnames, publicatie, merchandise en visuele mediaprojecten” tijdens de laatste winstoproep van het bedrijf.

Variety meldt dat de deal in 2021 is ondertekend en een bron vertelde de publicatie dat het “Lebron-formaat” is.

De 35-jarige hiphopster – die wereldwijd meer dan 37 miljoen albums heeft verkocht – had eerder in zijn teksten op zijn rijkdom gesuggereerd door zijn deal.

Op zijn ‘Lemon Pepper Freestyle’ van de EP ‘Scary Hours 2’ uit 2021 rapt hij: ‘Three-sixty upfront, it all comes full circle’, wat suggereert dat hij een salaris van 360 miljoen dollar binnenhaalde. Op Migos’ ‘Having Our Way’ rapt hij: “Miljardairs praten anders tegen me als ze mijn loonstrookje van Lucian Grainge zien.”

De bevestiging van Drake’s mega-gelddeal komt nadat The Weeknd – wiens echte naam Abel Tesfaye is – een soortgelijke deal is overeengekomen.

Grainge zei over het contract met de hitmaker van ‘Save Your Tears’: “In het afgelopen decennium waren we vereerd om zo nauw samen te werken met Abel, die snel een van de meest creatieve en belangrijke artiesten van de muziek is geworden, een once-in-a- generatie talent.

“We hebben een diep vertrouwen en respect ontwikkeld dat ons in staat heeft gesteld om Abels briljante visie met succes uit te voeren.” Monte Lipman, voorzitter van Republic Records, voegde toe: “Abel is de volmaakte artiest van de 21e eeuw en de wereldwijde superster die creatieve barrières blijft doorbreken met zijn genre-buigende repertoire.