RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Doja Cat wint Song Of The Year bij 2021 BMI R&B/Hip-Hop awards

Written by on September 22, 2021

Doja Cat wint Song Of The Year bij 2021 BMI R&B/Hip-Hop awards

Doja Cat’s hit Say So werd maandag uitgeroepen tot Song of the Year bij Broadcast Music Inc.’s 2021 R&B/Hip-Hop Awards.

De awards, die de prestaties van topsongwriters, producers en muziekuitgevers in de genres erkennen, werden dit jaar online uitgereikt.

Ter ere van de eerbetuigingen zei Catherine Brewton, Vice President of Creative bij de organisatie: “Jaar na jaar leggen onze songwriters de lat hoger met hun ongeëvenaarde creativiteit en zetten ze een nieuwe standaard voor R&B/Hip-Hop en daarbuiten… Vandaag vieren we de fenomenale songwriters, producers en uitgevers wiens talent en kunstenaarschap de cultuur blijven verheffen en de genres vooruit stuwen. BMI is vereerd om deze uitzonderlijke groep muziekmakers te vertegenwoordigen en hun buitengewone prestaties toe te juichen.”

Song of the Year ging naar Doja Cat en co-schrijver Lydia Asrat voor Say So. BMI-functionarissen benadrukten het nummer, dat piekte op nummer vijf in de Billboard Hot 100 en inspireerde tot “een virale TikTok-dansuitdaging waarbij beroemdheden en fans meededen aan het plezier en het succes van de plaat aanwakkerden.”

Roddy Ricch werd uitgeroepen tot Songwriter of the Year voor het schrijven van vijf van de 35 meest gespeelde nummers van het jaar, waaronder Rockstar, zijn samenwerking met DaBaby, en The Woo, zijn samenwerking met 50 Cent en Pop Smoke.

Producer of the Year ging naar Metro Boomin en won voor de vierde keer na de titels in 2015, 2016 en 2017. Songs of Kobalt Music Publishing werd Publisher of the Year, aangezien ze 19 van de 35 best presterende nummers vertegenwoordigen, waaronder Say So en Megan Thee Stallion’s Hot Girl Summer en Savage.