RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


DJ Afrojack zal optreden tijdens de finale Eurovisie Songfestival

Written by on April 6, 2021

DJ Afrojack zal optreden tijdens de finale Eurovisie Songfestival

Afrojack, Glennis Grace, Wulf en een jong klassiek orkest zullen allemaal optreden in de pauze van de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat doen ze als onderdeel van de speciaal voor de gelegenheid opgerichte act Music Binds Us.

Het optreden tijdens de finale op 22 mei brengt met klassieke muziek en dance twee muziekstijlen bij elkaar en bestaat uit twee delen. Het eerste deel zal in teken staan van een door Tim Oliehoek geregisseerde film. In deze film wordt met muziek van Afrojack en Wulf het centrum van Rotterdam vertoond en staat de Erasmusbrug centraal. Daarna zal vanaf het podium in Rotterdam Ahoy de show afgemaakt worden door Glennis Grace.

“Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken”, zegt Head of Show Gerben Bakker. “Niet alleen tussen de kijkers, maar ook tussen twee unieke muziekstijlen: de beroemde Nederlandse dancemuziek en de sound van het klassieke orkest.”

Bakker super blij met de artiesten hieraan mee gaan werken. “We willen tijdens deze editie van het Songfestival het beste van Nederland laten zien. Dat doen wij niet alleen met Afrojack, maar ook met vocale toptalenten, zoals Wulf en Glennis Grace”, zegt hij.

Afrojack en Glennis Grace werden voor de editie van 2020 ook aangekondigd als pauzeacts, maar het evenement werd vanwege de coronacrisis geannuleerd. Madonna verzorgde in 2019 in Tel Aviv een optreden in de pauze van de Songfestival-finale.