RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Britse Glastonbury ook dit jaar afgelast wegens corona

Written by on January 21, 2021

Britse Glastonbury ook dit jaar afgelast wegens corona

Het Britse Glastonbury Festival is voor het tweede jaar op rij afgelast, meldt de festivalorganisatie donderdag. Wegens de COVID-19-pandemie is besloten een streep door het grote festival, dat eind juni zou plaatsvinden, te zetten.

“Het is duidelijk dat het dit jaar niet kan gebeuren”, schrijft de organisatie op Twitter. “Het spijt ons dat we jullie moeten teleurstellen.”

Ook de 2020 editie werd afgelast wegens de coronacrisis. Volgens de festivalorganisatie hebben zo’n 135.000 mensen een kaartje van gemiddeld 50 pond. Zoals vaker geldt, kunnen zijn hun ticket gebruiken voor de editie van volgend jaar of hun geld terugkrijgen.

De organisatie meldt dat ze ervan overtuigd zijn in 2022 iets speciaals kunnen neerzetten. Zo hopen ze dat zo min mogelijk mensen hun geld terugvragen en uitkijken naar 2022.

In de zomer van 2020 zou de vijftigste editie van Glastonbury plaatsvinden. Grote namen als Kendrick Lamar, Dua Lipa en Taylor Swift stonden op de line-up. Paul McCartney was aangekondigd als hoofdact.