RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Billie Eilish brengt onverwachts twee nummers uit

Written by on July 24, 2022

Zangeres Billie Eilish heeft donderdag onverwachts twee liedjes uitgebracht. Het nieuwe nummer TV had Eilish al tijdens concerten in Europa gezongen. Het is akoestisch, net als het vandaag verschenen The 30th.

TV maakte deel uit van haar recente shows. Ze speelde het nummer samen met haar broer Finneas.

“Finneas en ik wilden echt dat deze zo snel mogelijk van jou zouden zijn”, vertelde ze fans over de verrassende release van de twee nummers. In haar boodschap zei de twintigjarige zangeres dat ze de positieve reacties op TV erg waardeerde. Die zorgden ervoor dat ze het nummer snel wilde uitbrengen. “Ik krijg nog steeds kippenvel als ik het nummer hoor.”

In de tekst van TV gaat Eilish in op het recente besluit van de hoogste rechter in de Verenigde Staten om het recht op abortus in dat land terug te draaien. “Dit stukje tekst schreven we een paar weken voordat het werd teruggedraaid. We hoorden het nieuws op Glastonbury.” Billie vertelde dat ze met stomheid was geslagen. “Ik had de onrealistische hoop dat ze het niet zouden terugdraaien.”

Billie vertelde ook dat The 30th het eerste nummer is dat ze met Finneas heeft geschreven na de tracks voor haar tweede album Happier Than Ever. Die plaat verscheen vorig jaar.