RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Zedd meldt geband te zijn door China na het liken van South Park-tweet

Written by on October 14, 2019

EDM DJ en producer Zedd zegt dat hij ‘permanent verbannen’ is uit China omdat hij onlangs een bericht leuk vond op de officiële Twitter-pagina van South Park.

Een vertegenwoordiger van het management van Zedd heeft de claim op CNBC bevestigd in een verklaring. “This is true, yes, but we don’t have any more info to give you at this time,” zei Adam Guest, een senior entertainment publicist bij het Britse bureau SATELLITE414. CNBC heeft echter geverifieerd dat de muziek van Zedd momenteel nog beschikbaar is op de Chinese streamingdienst QQ Music.

Hoewel Zedd niet specificeerde welke South Park-tweet blijkbaar tot een reisverbod leidde, vond de DJ een post leuk om de 300e aflevering van de animatieserie op 10 oktober te vieren.

Vorige week raakte South Park in een controverse na het uitzenden van een nieuwe aflevering getiteld ‘Band in China’, die een loopje neemt met Hollywood en met name de manier waarop televisieshows en films worden aangepast om de Chinese overheid te pacificeren. Tijdens het promoten van de aflevering tweede de Comedy Central-show ook: “You gotta lower your ideals of freedom if you wanna suck on the warm treat of China.”

Na de uitzending verwijderde de Chinese overheid alle afleveringen van South Park en elke vermelding van de show van haar internet, volgens The Hollywood Reporter.

In reactie op het verbod boden South Park-makers Trey Parker en Matt Stone een “verontschuldiging” aan China door hun trouw aan de Chinese communistische regering toe te vertrouwen, wat vanzelfsprekend een satirische grap was. “Like the NBA, we welcome the Chinese censors into our homes and into our hearts. We too love money more than freedom,” schreven ze in een Twitter-verklaring.

Ondertussen is Zedd momenteel op zijn Orbit-tour. De DJ speelt op 7 november in London’s Printworks, gevolgd door stops in Parijs, Amsterdam, Berlijn en Hamburg.

Afbeelding: Zedd