RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Years & Years zanger wil jaren 80 dansvloer sfeer terugbrengen

Written by on April 8, 2021

Years & Years zanger wil jaren 80 dansvloer sfeer terugbrengen

Olly Alexander is terug als Years & Years na een rol in de succesvolle serie It’s A Sin over de aidsepidemie in het Verenigd Koninkrijk van de jaren tachtig. De zanger, die in 2015 doorbrak met de hit King, dat hij graag de sfeer van de dansvloer van de jaren tachtig wil terugbrengen in zijn nieuwe muziek.

“De jarentachtiginvloeden in mijn nieuwe muziek zijn zeker voor een groot deel te danken aan It’s A Sin“, vertelt Alexander, die drie jaar na het vorige Years & Years-album Palo Santo de nieuwe single Starstruck uitbrengt.

“Stel je voor dat je destijds op de dansvloer stond en je hoorde voor het eerst nummers van de Pet Shop Boys, Human League en Joy Division. De dansvloer is echt een heilige plek, zeker in die tijd. Je had dat ene moment om erin op te gaan, omdat het destijds zomaar had gekund dat je het nummer de rest van de maand niet meer zou horen. De energie en de geest van die liedjes is zo inspirerend.”

Starstruck ontstond tijdens een verblijf op het platteland om nieuwe muziek te schrijven. “Ik schrijf nu al meer dan tien jaar liedjes en soms heb je een nummer dat in een hele korte tijd ontstaat. Het gebeurt niet vaak, maar als het lukt zoals bij Starstruck, is het resultaat vaak goed. Ik hou van de positieve en blije sfeer van het nummer. Dit is waarom ik muziek wil maken. Ik mis dansen en met mijn vrienden zijn. Dat heb ik in de muziek gestopt en dat voelt goed.”