RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Wiz Khalifa denkt dat door social media moeilijker door te breken is

Written by on August 14, 2022

Wiz Khalifa gelooft dat het voor artiesten moeilijker is om door te breken in de muziekindustrie in het tijdperk van sociale media.

In een interview voor Billboard om zijn nieuwe album Multiverse te promoten, deelde de rapper dat hij denkt dat het voor opkomend talent een “beetje moeilijker” is om succes te vinden in vergelijking met toen hij zijn carrière halverwege de jaren 2000 lanceerde.

“Het is moeilijk om organisch viraal te gaan. Het is ook moeilijk om momenten opnieuw te creëren. Dus als je een dope moment hebt, is het moeilijk om daar een merk van te maken, omdat alles gebaseerd is op reclame,” zei hij. “Het neigt er niet echt naar om hun eigen platform op te bouwen, het bouwt eigenlijk alleen de platforms op waarop ze optreden. Dat is cool, maar daar houd ik niet van.

Wiz merkte verder op dat het “erg moeilijk” is om “relevant te worden en relevant te blijven” vanwege de hoeveelheid inhoud die online circuleert.

“Zoals ik het zie is: je gebruikt het gewoon voor zaken en zoveel mogelijk promotie”, vervolgde de 34-jarige. “Het is moeilijk omdat het omgekeerd is – hoe meer volgers je hebt, hoe minder interactie je krijgt, omdat bedrijven niet willen dat je sterker bent dan zij.”

Multiverse, het eerste soloalbum van Wiz sinds 2018, kwam op 29 juli uit.