RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Travis Scott’s Astroworld 2019: Kanye West, Megan Thee Stallion & Marilyn Manson

Written by on November 11, 2019

Travis Scott’s Astroworld 2019: Kanye West, Megan Thee Stallion & Marilyn Manson

Het tweede, jaarlijkse Astroworld van Travis Scott trok 50,000 ‘ragers’ naar Houston. Een samenvatting:

Travis Scott wordt op het podium geïntroduceerd door Dave Chappelle, die vanuit Ohio naar het evenement is gevlogen. “Travis has conquered the world and brought it home to you, Houston,” zegt de cabaretier tegen de 50,000 man sterke menigte, van wie velen zijn uitgedost in officiële Travis Scott merchandise.

Astroworld is de tweede editie van het jaarlijkse Astroworld-festival, genoemd naar attractiepark dat zich vroeger tegenover het huidige festivalterrein in NRG Park bevond. De opwindende sensaties van het originele pretpark zijn overgestoken naar deze nieuwe incarnatie. Naast een draaimolen, kermisattracties en vintage arcadespellen, is er ook een gigantisch, opblaasbaar hoofd van de rapper. Daarnaast is er een pop-up planetarium waar Travis-muziek gespeeld wordt en twee live muziekpodia.

Op het kleinere ‘Thrills’ podium trekt een andere Houston-local de aandacht. “I’m at home now,” roept Megan Thee Stallion terwijl een menigte haar trots toe juicht. Mensen komen dichterbij om hun nieuwste held, die eerder dit jaar doorbrak met ‘Hot Girl Summer’, te zien.

https://www.instagram.com/p/B4tGccVFmve/?utm_source=ig_embed

Playboy Carti staat op de ‘Chills’-stage, een geeft een van zijn wildste sets. Op een gegevenmoment, tijdens het nummer ‘wokeuplikethis*’, springt een Rager succesvol over de barrière tussen het algemene publiek en de VIP-sectie. Young Thug komt pas halverwege zijn aangewezen set-tijd op het podium, een treedt een kleine 20 minuten op. Een teleurstelling, maar Migos betreedt daarna het podium en de stemming is terug. “You are now watching the greatest group in the world!” verklaart Quavo vanaf de mainstage. Het trio speelt een aantal hits – van ‘Hannah Montana’ tot ‘Fight Night’ – voor ze hun grootste plaat ‘Bad and Boujee’ spelen; het publiek gaat uit zijn dak.

Vervolgens kwam Astroworld’s meest onwaarschijnlijke boeking tot nu toe. “I bet you didn’t see this coming, did you?” roept Marilyn Manson vanaf de stage. “That’s because Travis Scott is a genius.” De Manson-sound werkte niet goed bij het publiek en de rockster trad op voor waarschijnlijk zijn kleinste publiek in jaren. Maar dat stopt de enthousiasme van Manson en zijn band niet. Het was een sensationele set die helaas veel Ragers gemist hebben.

Pharell Williams’ hits op het hoofdpodium is een beetje een comedown na de live-show van Marilyn Manson, vooral wanneer hij zijn set afsluit met ‘Happy’. Er is dan net genoeg tijd voor Rosalía de energie er weer in te krijgen met haar vocale solo’s en vlijmscherpe dansroutines.

Dan komt de naam waar het allemaal om draait: Travis Scott. Wereldberoemd om zijn chaotische liveshows, maar heeft een knieblessure opgelopen op het podium vorige maand waardoor hij enigszins beperkt is in zijn bewegingen. Maar de show moet doorgaan: na een korte sketch met twee onhandige ambulancebroeders die er niet in slagen Travis’ kniekap vast te maken, wordt de rapper vervolgens uit een met graffiti bedekte ambulance op het podium gereden en in een apparaat gezet, vergelijkbaar met dat van Hannibal Lecter uit ‘Silence of the Lambs’. ‘Stargazing’ van zijn album ‘Astroworld’ uit 2018 begint en de Scott breekt los uit het apparaat, door zijn blessure is hij echter niet in staat op het podium te springen en te rennen als normaal.

Later in de set brengt Travis Migos, Young Thug en Gunna op het podium en spelen onder andere de première van een energiek nieuw nummer Migos – voordat de grote gast arriveert. Er gaan de hele dag geruchten rond op het festivalterrein en eindelijk wordt het bevestigd: Kanye West treedt op. De menigte gaat los op ‘Follow God’ van Kanye’s nieuwe album ‘Jesus Is King’. Door problemen met Kanye’s ‘in-ear monitor’ zit de rapper naast de maat, maar niemand lijkt het erg te vinden. Het paar rapt ‘Can’t Tell Me Nothing’ van het album ‘Graduation’ voor Kanye het podium af moet; hij moet naar een Sunday Service in LA de volgende ochtend.

Terwijl Travis zijn dankbaarheid betuigt aan de Ragers en de stad Houston, wijdt hij een merkwaardig ingetogen uitvoering van ‘Goosebumps’ aan zijn dochter Stormi. Het evenement wordt spectaculair afgesloten met ‘Sicko Mode’ (zonder Drake maar uitgerust met bonus Swae Lee).

https://www.instagram.com/p/B4tmH85FekI/