RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Travis Scott is na Atroworld-drama niet meer welkom op Coachella

Written by on December 16, 2021

Travis Scott staat hoogstwaarschijnlijk niet op het podium van het populaire Amerikaanse muziekfestival Coachella volgend jaar. Volgens Variety is de rapper verwijderd van de line-up na de fatale gebeurtenissen tijdens zijn Astroword-festival.

Bronnen dichtbij de organisatie van Coachella zeggen tegen Variety dat Scott niet langer welkom zou zijn op het festival, waar hij eerder werd aangekondigd als hoofdact. Een paar dagen na het Astroworld-drama werd een petitie gestart, waarin werd geëist dat de rapper niet zou mogen optreden op het muziekfestival in Californië. De petitie is zondag al bijna 60.000 keer ondertekend.

Ondanks dat Coachella nog geen officieel statement naar buiten heeft gebracht over Scott, lijkt het volgens Variety ‘moeilijk voor te stellen dat Scott in de nabije toekomst op een muziekfestival zal optreden’.

Eerder deze week verklaarde Scott in een interview met Charlamagne Tha God dat hij lange tijd niet op de hoogte was van het fatale gedrang in het publiek tijdens Astroworld. De rapper zegt dat hij pas een paar minuten voor een persconferentie na afloop van de show hoorde dat er mensen waren omgekomen.

Bij het Astroworld Festival in het Amerikaanse Houston, waar 50.000 mensen waren, kwamen begin november tien festivalgangers om het leven en raakten tientallen mensen gewond door gedrang op het veld. Hoe de situatie tijdens het festival zo uit de hand kon lopen, wordt nog onderzocht.