RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Tom Odell voelde zich nooit goed genoeg bij grote labels

Written by on November 17, 2022

Tom Odell kreeg het gevoel “onvoldoende” te zijn door een groot platenlabel.

De hitmaker van ‘Another Love’ werd voor het eerst getekend door Columbia in 2012, en hij vertrok nadat hij vorig jaar zijn contract had vervuld, met zijn laatste grote labelalbum, ‘Monsters’, uitgebracht in juli 2021.

En de 31-jarige zanger heeft toegegeven dat hij zich jarenlang “mislukt” voelde.

In de Guilty Pleasures-column van de Britse krant Metro zei hij: “Al zoveel jaren heb ik me nooit succesvol gevoeld. Een van de dingen die, vooral als je bij een major bent getekend, is… ze hebben een behoorlijk indrukwekkend talent om artiesten te maken het gevoel hebben dat ze op de een of andere manier onvoldoende zijn.

“De gebruikelijke uitdrukking is: ‘Je verdient niet genoeg geld, je verkoopt niet genoeg platen, je kunt altijd groter worden.'”

Tom bracht vorige maand in eigen beheer zijn LP ‘Best Day of My Life’ uit, en hij geeft toe dat het succes voor hem ligt in het hebben van speciale ontmoetingen met zijn fans, het niet uitverkopen van arena’s en het behalen van streamingnummers.

Hij zei: “Je brengt genoeg tijd door met dat soort mensen, en het begint de redenen waarom je er in de eerste plaats mee bezig bent te verdraaien. Eigenlijk denk ik dat wat alle artiesten gemeen hebben, vaak is dat we vrij bescheiden ambities hebben.

“Het zijn de momenten op het podium waarop mensen je teksten terugzingen, het kan maar één persoon zijn die je in de menigte ziet. Het trekt deze verbinding tussen een vreemde en op de meest magische manier. Dat maakt het zo de moeite waard.