RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swit houdt de Beatles van nummer 1 plek af

Written by on November 19, 2023

Taylor Swift’s 1989 (Taylor’s Version) behoudt voor de derde week zijn plaats bovenaan de Official Albums Chart, waardoor The Beatles een verlenging van hun recordaantal nummer 1-albums wordt ontzegd.

Taylor’s derde week aan de top betekent dat de heruitgaven van The Beatles van hun klassieke collecties 1967-1970 (liefkozend bekend als het ‘Blue’-album) en 1962-1966 (het’ Red’-album) de week eindigen op respectievelijk nummer 2 en nummer 3. Na een spannende race naar de top; dit markeert een terugkeer naar de oorspronkelijke pieken van elk album bij hun release in 1973.

Hoewel ze misschien geen nieuw record aan de nogal indrukwekkende lijst toevoegen, hebben The Beatles nog steeds de titel van de act met de meeste nummer 1-albums aller tijden in Groot-Brittannië, met 15.

Verderop in de Top 40 belandt een samengestelde boxset van de twee albums, uitgebracht om de release van hun ‘laatste’ nummer Now and Then te vieren, op nummer 33.

Ondertussen maken Chase & Status hun grote terugkeer naar de officiële albumlijst met 2 RUFF, Vol. 1 (4), wat hun vijfde Britse Top 10-album markeert. Het volgt op de heropleving van de groep op de Official Singles Chart onlangs met Top 20-hits.

De in Zuid-Afrika geboren, in Londen wonende, artiest Baby Queen rondt de Top 5 af met debuutstudioalbum Quarter Life Crisis (5), haar eerste Top 10.

Noah Kahan’s Stick Season vliegt deze week 16 plaatsen vooruit na de aftrap van zijn Britse tournee deze week, met een gloednieuw hoogtepunt de van nummer 6, terwijl Passenger de 10e jubileumeditie ziet van zijn All the Little Lights-album, met samenwerkingen met de zoals Ed Sheeran, eindigen op nummer 7. De plaat piekte oorspronkelijk op nummer 3 bij de release in 2013.