RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift verrast met nog een nieuw album

Written by on December 10, 2020

Taylor Swift verrast met nog een nieuw album

Taylor Swift komt donderdagnacht met een nieuw album. In de nacht van donderdag op vrijdag verschijnt Evermore, alweer het negende studioalbum van de zangeres.

De Amerikaanse omschrijft Evermore als ‘de zusterplaat’ van haar vorige album Folklore, dat eind juli onverwachts verscheen. De zangeres nam de twee albums op tijdens de coronapandemie thuis op.

Swift zegt dat ze niet kon stoppen met het schrijven van liedjes. “Ik het verleden zag ik albums als losse hoofdstukken en begon ik met het plannen van het volgende album nadat er al een was uitgebracht. Met Folklore was dat anders. Het voelde niet alsog ik het project afrondde, maar juist alsof ik ernaar terugkeerde.”

Swift wilde haar fans met dit album verassen omdat ze zondag 31 jaar wordt. De zangeres maakte in totaal zeventien nieuwe nummers met samenwerkingen met artiesten als Bon Iver, The National en Haim.

Net als voor Folklore werkte ze Taylor weer samen met Aaron Dessnet, Jack Antonoff en Justin Vernon van Bon Iver. Hun nummer Exile is genomineerd voor een Grammy Award.

Folklore kreeg een bak aan positieve recensies en werd genomineerd voor de Grammy’s voor het beste album van het jaar en het beste popalbum. In het eerste week werden er al 846.000 exemplaren van verkocht in alleen al de Verenigde Staten. In de Nederlandse Album Top 100 bereikte het album de tweede plaats.