RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift uitgeroepen tot persoon van het jaar door Time

Written by on December 6, 2023

Taylor Swift is uitgeroepen tot Persoon van het Jaar door het tijdschrift Time.

De zangeres van “Shake It Off” versloeg finalisten, waaronder Koning Charles III, de Russische president Vladimir Poetin, stakende Hollywood-werknemers en Barbie om Persoon van het Jaar van het tijdschrift te worden.

Sam Jacobs, de hoofdredacteur van het tijdschrift, legde op woensdag uit waarom ze deze beslissing hebben genomen: “Het is geen gemakkelijke taak om één persoon te kiezen die de acht miljard mensen op de planeet vertegenwoordigt. We kozen voor iemand die vreugde vertegenwoordigt, iemand die licht brengt in de wereld. Ze was als het weer, ze was overal.”

In een zeldzaam interview met Time deelde de muziek-superster mee: “Dit is het meest trotse en gelukkige dat ik me ooit heb gevoeld, en het meest creatief vervuld en vrij dat ik ooit ben geweest.”

Time kent de titel Persoon van het Jaar toe aan “de persoon, groep of het concept dat de meeste invloed heeft gehad op de wereld gedurende de afgelopen 12 maanden”.

Taylor, 33, heeft een geweldig jaar gehad, waarbij haar zeer populaire Eras Tour haar naar verluidt tot miljardair heeft gemaakt. Ze bracht ook het snelst verkopende album van 2023 uit, de heropname van haar album uit 2014, “1989”, en werd vorige week gekroond tot de meest gestreamde wereldwijde artiest van het jaar op Spotify.

Ze maakte eerder deel uit van de collectieve Persoon van het Jaar van 2017, “The Silence Breakers”, een groep mensen die sprak tegen seksueel misbruik en intimidatie, mede dankzij haar proces tegen voormalig radio-DJ David Mueller.

De popster volgt in de voetsporen van eerdere eerbetonen van Persoon van het Jaar, waaronder Barack Obama, Greta Thunberg, Donald Trump en Elon Musk.