RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift schrijft geschiedenis met meeste ‘Song of the year’ grammy nominaties

Written by on November 16, 2022

Taylor Swift komt op gelijke hoogte met Paul McCartney en Lionel Richie voor de meeste Song of the Year-nominaties bij de Grammy’s.

De Recording Academy maakte dinsdag de nominaties bekend voor de 65e jaarlijkse Grammy Awards, waarbij de zangeres werd genomineerd voor vier categorieën in de prijsuitreiking, waaronder Song of the Year voor All Too Well (10 Minute Version) (Taylor’s Version).

De nominatie brengt haar totale Song of the Year-nominaties op zes, evenveel als McCartney en Richie. Swift heeft de prijs, die wordt toegekend aan songwriters, nog nooit gewonnen, terwijl McCartney en Richie beide een keer hebben gewonnen – McCartney voor Michelle en Richie voor We Are the World.

De 32-jarige reageerde op de nominatie op haar Instagram Stories en schreef: “Zoveel redenen om vandaag gek te worden, maar… All Too Well 10 is het nummer waar ik het meest trots op ben, van alles wat ik heb geschreven. Het feit dat het is genomineerd voor Song of the Year bij de Grammy’s, een prijs die ik nog nooit heb gewonnen, die de songwriting eert… het is gedenkwaardig en surrealistisch.’

Tijdens de ceremonie van dit jaar is de Shake It Off-ster ook genomineerd voor Best Country Song voor I Bet You Think About Me, Best Music Video for All Too Well: The Short Film en Best Song Written for Visual Media for Carolina, uit de film Waar de langoesten zingen.

Deze nominatieronde brengt het totale aantal Grammy-nominaties van de zangeres tijdens haar carrière op 46. Ze heeft tot nu toe 11 Grammy Awards gewonnen en heeft momenteel de meeste Album van het Jaar-prijzen van alle vrouwelijke artiesten.