RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift kondigt nieuwe album aan

Written by on August 29, 2022

Taylor Swift kondigde haar nieuwe album aan toen ze de Video of the Year-prijs in ontvangst nam tijdens de MTV Video Music Awards op zondag.

De popster betrad het podium in het Prudential Center in New Jersey om haar derde en laatste prijs van de avond voor All Too Well: The Short Film in ontvangst te nemen en gebruikte haar toespraak om te onthullen dat haar volgende album op 21 oktober uitkomt.

Aan het einde van haar toespraak kondigde ze aan: “Ik had een soort van besluit genomen dat als je zo genereus zou zijn en ons dit zou geven, ik dacht dat het misschien een leuk moment zou zijn om je te vertellen dat mijn gloednieuwe album komt uit op 21 oktober. En ik zal je om middernacht meer vertellen.’

Taylor onthulde later op sociale media dat haar 10e studioalbum Midnights heet en bestaat uit 13 nummers of “verhalen van 13 slapeloze nachten verspreid over mijn leven”.

“Dit is een verzameling muziek die midden in de nacht is geschreven, een reis door verschrikkingen en zoete dromen”, legt ze uit. “De vloeren waarop we ijsberen en de demonen die we tegenkomen. Voor ons allemaal die hebben gegooid en gedraaid en besloten om de lantaarns aan te laten en te gaan zoeken – in de hoop dat we onszelf misschien zullen ontmoeten als de klok twaalf slaat. “

De 32-jarige deelde ook de albumhoes – die lijkt op een ouderwetse vinylhoes – maar de tracklist werd niet onthuld.

Midnights markeert Taylor’s eerste album met nieuwe muziek sinds haar 2020-releases Folklore en Evermore. Vorig jaar bracht ze opnieuw opgenomen versies van haar albums Red and Fearless uit.