RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift komt dit jaar nog met een heruitgave van haar album Red

Written by on June 22, 2021

Taylor Swift komt dit jaar nog met een heruitgave van haar album Red

Taylor Swift presenteert nog dit jaar een heruitgave van haar vierde album Red uit 2012. De nieuwe versie is de tweede in een serie van heruitgaven die ze onder haar eigen naam uitbrengt en ligt op 19 november in de winkel.

‘Dit wordt de eerste keer dat jullie alle dertig liedjes die voor Red bedoeld waren zullen horen. En hé, eentje daarvan is zelfs tien minuten lang’, zo kondigt Taylor aan op sociale media.

De Amerikaanse zangeres heeft besloten haar eerste zes albums opnieuw op te nemen en uit te geven na een ruzie met haar oude label en oud-manager Scooter Braun. De manager had zonder overleg de rechten van Swifts muziek gekocht en toen weer verkocht. Taylor was daar niet blij mee, omdat haar naar eigen zeggen niet is aangeboden om haar muziek te kopen. Ook zegt ze dat Braun haar verbood oude nummers live te spelen, iets wat hij altijd heeft ontkend.

In april kwam de eerste heruitgave uit, Fearless. Daarop stonden zes nog niet eerder uitgebrachte liedjes. Het album werd opnieuw een succes en kwam wereldwijd wederom hoog in de hitlijsten terecht.

Fans speculeerden de afgelopen tijd volop over welk album zou volgen en zetten hun geld voornamelijk op 1989 uit 2014. Het wordt echter dus Red, waarvan het origineel in oktober 2012 uitkwam. Wereldwijd zijn meer dan 7,5 miljoen exemplaren van het album verkocht. Op Red staan hits als We Are Never Ever Getting Back Together, I Knew You Were Trouble, 22 en Everything Has Changed met Ed Sheeran.