RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Taylor Swift grote winnaar MTV EMA’s

Written by on November 6, 2023

Taylor Swift won dit jaar drie prijzen tijdens de MTV Europe Music Awards, ook al ging de uitreiking niet door.

De MTV EMA’s van 2023 zouden op zondag 5 november plaatsvinden in Parijs, Frankrijk, maar de organisatoren van MTV hebben de prijsuitreiking vorige maand geannuleerd vanwege de “volatiliteit van de wereldgebeurtenissen” te midden van het conflict in het Midden-Oosten.

In plaats daarvan heeft de organisatie van het netwerk zondagavond de lijst met winnaars vrijgegeven ter ere van de fans die op de prijzen hadden gestemd.

“Terwijl fans wereldwijd stemden op hun favoriete categorieën, waaronder beste artiest, beste nummer en meer, erkent MTV de volgende artiesten met MTV EMA’s voor 2023”, verklaarden ze.

De Shake It Off-zanger won met drie de meeste prijzen: Beste Artiest, Beste Live voor The Eras Tour en Beste Video voor Anti-Hero.

BTS-ster Jung Kook was een dubbele winnaar, waarbij hij de meeste stemmen scoorde voor Beste K-Pop en Beste Song voor Seven met Latto.

Bij de aankondiging van de annulering in oktober zeiden de organisatoren: “Gezien de volatiliteit van de wereldevenementen hebben we besloten om niet verder te gaan met de MTV EMA’s van 2023, uit een overvloed aan voorzichtigheid voor de duizenden werknemers, crewleden, artiesten, fans en partners die reis vanuit alle hoeken van de wereld om de show tot leven te brengen.

“Het stemmen gaat door en de winnende artiesten zullen hun MTV EMA Awards ontvangen. We kijken ernaar uit om in november 2024 opnieuw gastheer te zijn van de MTV EMA’s.” Het was de eerste keer dat de MTV EMA’s werden geannuleerd sinds de lancering in 1994.