RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


South Park aflevering over gingers verpestte Ed Sheerans leven

Written by on January 3, 2022

Ed Sheeran heeft nagedacht over de South Park-aflevering die zijn leven “verpestte”.

Tijdens een interview met Slam Radio beweerde de 30-jarige songwriter dat Amerikanen niets wisten van stereotypen rond rood haar tot een aflevering van de animatieserie uit 2005.

“Rood haar hebben in Engeland was altijd iets waar mensen je voor uitstaken”, zei de Thinking Out Loud-zanger. “Maar het was nooit iets in Amerika. Mensen wisten nooit wat een gember was in Amerika.”

De aflevering, geschreven door Trey Parker, toont hoofdpersoon Eric Cartman die een schoolpresentatie geeft over ‘gingervitis’, een aandoening die volgens hem ervoor zorgde dat kinderen een bleke huid, rood haar en geen ziel hadden.

“Die aflevering van South Park heeft mijn leven verpest”, vervolgde de Grammy-winnaar gekscherend. “Ik ging naar Amerika en iedereen zei: ‘Ik hou van je haar, kerel.’ En ik had zoiets van ‘Oh mijn God, mensen houden van mijn haar?

Ondanks zijn probleem met de aflevering, hield Sheeran vol dat hij nog steeds een fan van de serie is en hoopt hij er in de toekomst als personage in voor te komen.