RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Sigala heeft carriere te danken aan Danny Jones (McFly)

Written by on April 20, 2023

Sigala heeft Danny Jones geroemd voor het feit dat hij hem “in de dancemuziek” heeft gebracht.

De dj en producer van ‘Feels This Good’ vertelde hoe een ontmoeting met de McFly-ster tijdens zijn studententijd ertoe leidde dat hij EDM ging verkennen terwijl hij de vaardigheden leerde die hij nodig had om house- en dansmuziek te omarmen.

Hij vertelde de Wired-column van de Daily Star: “Ik denk echt dat Danny Jones de persoon was die me in de dancemuziek heeft geholpen omdat ik op een universiteit zat en een van de jongens bij de cursus zei: ‘Wil je komen werken met mijn vriend? ‘Hij zit in McFly’.

“We gingen naar Danny’s huis en Danny speelde me ​​wat van de dingen waar hij aan heeft gewerkt en dat was al behoorlijk harde EDM. “Ik dacht dat we een rock-/popnummer zouden schrijven, maar ik had zoiets van ‘Dit is krankzinnig. Betrek me er alsjeblieft bij.’ “

De DJ – wiens echte naam Bruce Fielder is – produceerde al een tijdje en ze werkten lang samen. “Ik maakte kleine deuntjes en stuurde ze naar hem en we werkten samen een half jaar tot een jaar aan dingen.”

Terwijl Danny’s band in 2013 de krachten bundelde met Busted voor de McBusted-supergroep, zette Sigala – wiens tweede studioalbum in september uitkomt – zijn solocarrière voort en hij is dankbaar voor alles wat hij leerde van de hitmaker ‘Five Colors In Her Hair’.

Hij zei: “Ik heb veel te danken aan Danny. Hij gaf me het vertrouwen om het alleen te doen en hij was erg lief voor me en heeft me veel geleerd.