RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Sad Songs komen vanzelf bij James Bay

Written by on July 3, 2022

James Bay vindt dat “sad songs vanzelf komen” voor hem.

De hitmaker van ‘Hold Back the River’ heeft zich eerder opengesteld over strijdangst en het bedriegersyndroom in 2019, en zijn sombere stemming beïnvloedde destijds zijn songwriting, hoewel de stemming van zijn aankomende nieuwe album, ‘Leap’, optimistisch is omdat hij ook de positieve dingen probeert te omarmen.

Hij zei: “Het is grappig omdat droevige liedjes van nature voor mij zijn.

“Maar toen kreeg ik een beetje een openbaring na alles wat er in 2019 gebeurde. Toen ik het moeilijk had, waren er enkele mensen in mijn persoonlijke leven die alles deden wat ze konden om me op te tillen en me te hielpen mijn kin omhoog te houden. En voor de eerste keer ooit herkende ik dat in mijn schrijven.

De 31-jarige zanger gaf toe dat veel mensen zich niet realiseerden dat hij zoveel “worstelde” omdat hij zijn gevoelens niet kon maskeren.

Hij vertelde de krant Daily Telegraph: “Onderaan had ik een beetje een crash. Op het eerste gezicht zag het er helemaal niet zo uit en het voelt soms als mijn taak om ervoor te zorgen dat het er niet zo uitziet, maar ik worstelde.

James erkende dat de geestelijke gezondheidsproblemen die hij toen had, op een gegeven moment waarschijnlijk zullen terugkeren.

Hij zei: “Wat ik toen doormaakte, zal opnieuw gebeuren. Het gaat in cycli, dus het wordt iets om te navigeren. De vreselijke realiteit is dat ik daar weer wat van zal voelen, want ik ben niet echt anders dan 2019. Maar ik probeer de kans te grijpen om meer te praten en de kansen te zien die het leven biedt.”