RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Rapper DMX overleden aan gevolgen van overdosis

Written by on April 10, 2021

Rapper DMX overleden aan gevolgen van overdosis

De bekende Amerikaanse rapper DMX is op 50-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Hij laat vijftien kinderen na.

De rapper, die eigenlijk Earl Simmons heet, lag sinds vorige week na een hartstilstand in coma in het White Plains-ziekenhuis in New York. Daar overleed hij, omringd door zijn familie, nadat hij de afgelopen dagen kunstmatig in leven was gehouden. ‘Earl was een vechter die heeft gevochten tot het einde. We zullen de tijd die we met hem gehad hebben altijd blijven koesteren’, aldus de familie in een verklaring.

De hartstilstand zou zijn veroorzaakt door een overdosis drugs, maar dat kon zijn advocaat tot nu toe niet bevestigen. Gisteren werd al gefluisterd dat DMX, die al sinds zijn tienerjaren kampte met verslavingen, was overleden, maar dat klopte volgens zijn manager niet. ,,Stop met de geruchten. Hij leeft nog steeds en ligt nog steeds aan de beademing”, aldus Rifkind toen.

Een dag eerder werden nog enkele tests bij hem gedaan, waarbij volgens TMZ geen hersenactiviteit werd vastgesteld. Honderden belangstellenden kwamen de afgelopen dagen naar het ziekenhuis. Ook DMX’s verloofde Desiree, zijn ex-vrouw Tashera Simmons en hun vier kinderen en zijn ex-vriendin Yadira Borrego met kinderen waren bij het ziekenhuis.

Verloofde Desiree en DMX’s moeder zaten sinds zijn ziekenhuisopname dag en nacht aan zijn bed. Volgens bronnen zou de rapper ten minste 30 minuten zonder zuurstof zijn geweest. De kans om dat te overleven is bijzonder klein.