RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Oud-president Obama deelt playlist die hem inspireerde tijdens presidentschap

Written by on November 18, 2020

Oud-president Obama deelt playlist die hem inspireerde tijdens presidentschap

Oud-Amerikaans president Barack Obama heeft afgelopen maandag een playlist gedeeld met nummers die hij veel luisterde in de tijd dat hij president was. “Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld, helemaal toen ik president was”, schrijft de 59-jarige politicus op Twitter.

De playlist is een mix van verschillende genres. Onder andere rap, pop, soul en rock staan erop. De lijst met nummers is twintig nummers groot.

De voormalig president heeft in zijn playlist beroemde Amerikaanse artiesten staan zoals Frank Sinatra, Aretha Franklin, B.B. King, Miles Davis en John Coltrane. Ook Beyoncé en haar man en rapper JAY-Z staan in de lijst.

Naast de Amerikaanse artiesten staan er ook een aantal buitenlandse artiesten in: The Beatles met Michelle (mogelijk een verwijzing naar zijn vrouw Michelle Obama), U2 met Beautiful day en Sade met Cherish The Day.

Obama bracht de playlist uit omdat het eerste deel van zijn memoires, genaamd ‘A Promised Land’, dinsdag 17 november uitkwam. Het eerste deel bestaat uit bijna achthonderd pagina’s.