RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Nike zegt niks te maken te hebben met ‘duivelse’ schoen Lil Nas X

Written by on March 29, 2021

Nike zegt niks te maken te hebben met ‘duivelse’ schoen Lil Nas X

Terwijl rapper Lil Nas X beweert in samenwerking met Nike een speciale sneaker op de markt te gaan brengen, ‘Satan Shoes’ genaamd, ontkent het sportbedrijf in ieder opzicht met de rapper in zee te zijn gegaan.

“We hebben geen enkele relatie met Lil Nas X. Nike is niet verantwoordelijk voor het ontwerp of de lancering van deze schoen en we steunen dit initiatief ook niet’’. Een woordvoeder van kunstenaarscollectief MSCHF, waarmee de rapper de schoen op de markt brengt, bevestigt dat Nike niets met de schoen te maken heeft.

De rapper, die vorig jaar een grote hit had met Old Town Road, zou een sneaker ontworpen hebben naar aanleiding van zijn nieuwe single Montero (Lil Nas X heet in het echt Montero Lamar Hill, red.). De zool van de nieuwe gymp, die ‘Satan Shoe’ heet, bevat een druppel menselijk bloed.

De schoen zou een remake zijn van een klassieke Nike Air Max uit 1997, maar dan met diverse Bijbelse verwijzingen naar de duivel. Volgens eerdere berichten zouden er slechts 666 paar van de exclusieve sneaker op de markt komen, die individueel genummerd zijn. Ook staat er een Bijbeltekst over Satan die als bliksem uit de hemel valt geborduurd op de zijkant van de schoen. Op de onderkant van de schoen is een afdruk van een pentagram te zien.